Eindelijk vooruitgang voor deze kinderen? Stem!

Geplaatst door
onder Nieuws

Beste mensen,

Graag wil ik nog een keer jullie aandacht voor dit project in Kenia. Met jouw hulp kunnen we een middelbare school bouwen in een heel arm gebied van Kenia. Onderwijs voor kinderen is echt noodzakelijk om als gemeenschap veerkrachtiger te worden. Wat zou het mooi zijn als artsen, leerkrachten, verpleegkundigen, landbouwdeskundigen en andere dragende krachten voort kunnen komen uit de eigen regio.  Hieronder vind je hoe je ons kunt steunen. Klik op de link onderin en volg de aanwijzingen. Het kost maar een paar minuten van je tijd en het effect is groot!

10 jaar geleden is er door een Nederlandse vrouw een school gesticht in een heel arm gebied in Kenia. Nu draait de school volledig en krijgen de allerarmste kinderen ook basisonderwijs. Daarnaast verstrekken we microkredieten zodat de ouders (vooral de moeders) een eenvoudig handeltje kunnen opzetten om wat te verdienen. Ook geven we inmiddels scholing aan deze vrouwen. Daar vroegen ze zelf om! Tot slot helpen we incidenteel kinderen met geld als er een dure operatie moet worden ondergaan.

Nu willen we graag een middelbare school bouwen en om het benodigde geld op te halen doe ik mee aan een competitie met andere projecten. Als ons project de meeste stemmen haalt mag ik met 2 andere projecten pitchen voor 48000 euro. Dan kunnen we de school bouwen!

Het allermooiste van het hele project vind ik dat de lokale gemeenschap zelf ook actief is. Er is een ouderraad, de bestaande school is en de nieuwe school wordt gebouwd door lokale mensen, de ouders moeten een klein bedrag per jaar (20 euro) zelf bijdragen en we hebben de steun van de chiefs van de tribes.

Je mag 2x stemmen via Facebook en via Linkedin. Je mag per keer 10 stemmen geven. Het zou geweldig zijn als je die aan ons project wilt geven! www.voor.nl/voorbeeld-projecten is de link waar je naar toe moet om te stemmen.

Ons project heet: Eindelijk vooruitgang voor deze kinderen. stichting mtangani. Ik hoop dat je meedoet!

Hartelijke groet, Stephan