Tweede inspiratiediner rond zelforganisatie een mooie ervaring!

Geplaatst door
onder Nieuws

 

Tweede inspiratiediner van Werkplaats Zelforganisatie, een mooie ervaring

Op 2 februari organiseerden wij in Amsterdam het tweede inspiratiediner, ditmaal over het thema: “de verleiding van oude reflexen”.

Als alles naar wens verloopt, is het niet zo moeilijk om de principes van zelforganisatie toe te passen, maar als er iets mis dreigt te gaan, of zelfs flink mis gaat….?

In traditioneel geleide organisaties is het nadenken en het nemen van beslissingen vooral het domein van managers en beleidsmedewerkers, de teams/professionals moeten zich vooral bezig houden met de uitvoering. Bij zelforganisatie willen we juist dat de teams/professionals zelf zowel nadenken, als beslissingen nemen, als uitvoeren. Dat gaat vaak prima, maar als het moeilijk wordt blijken we maar al te gretig als managers of coaches het nadenken en beslissen weer naar ons toe te trekken, vaak zelfs buiten het betreffende team om.

Met zeventien actieve deelnemers vanuit zeven verschillende organisaties hebben we gezocht naar alternatieven. Dat inspireerde! Gelukkig waren er mooie voorbeelden en heldere gezichtspunten te delen.

Wordt vervolgd!

20 april van 16.00 uur tot 21.30 uur is het volgende diner; thema en locatie worden later bekend gemaakt.

Stephan Adriani en Dies Schouten